tiistai 17. helmikuuta 2015

Karvanlähtöaika


Wilillä on alkanut karvanlähtöaika. Ja karvaa todellakin lähtee!!! Aluksi karvaa alkoi löytymään Wilin sametilla verhoillulta häkin nukkumapaikalta. Sitten paitani helmoista ja lahkeistani. Parin päivän ihmettelyn jälkeen tajusin, että karvanvaihdostahan tässä taitaa olla kyse.

Karvanlähdön aikaan kania on tarpeellista harjata usein. Koska kani ei osaa oksentaa, se voi tukehtua irtoavaan karvaansa, jota joutuu sen suuhun, sen nuollessa itseään. 
Onneksemme, Wili nauttii harjaamisesta. Harjana käytän vanhaa tiheäpiikkistä hiusharjaani.


Harjasin Wilin kahdesti päivässä, niin myötäkarvaan kuin vastakarvaankin. Ja karvaa irtosi erityisesti hännänpäältä hirmuisia määriä. Monta harjallista kerralla!
Kunnes pian huomasin, että Wilin alaselässä oli jo iso laikku, josta vanha pitkä karva oli irronnut. Laikun alta puski esiin tiivistä pehmeää pohjakarvaa. Hui, onko tämä ihan normaalia? Irtoaako kaneilla todella karvaa tälläisinä laikkuina?

Googletin kanien karvanlähtöä ja kyllä ainakin joissain keskuteluissa voivoteltiin juuri sitä, että karvat lähtevät laikuttain,


Wilin karvat asettuvat kuitenkin niin taajaan, että laikkua ei näy kuin harjauksen yhteydessä. Onneksi.


Karvaa lähtee edelleen aikalailla. Mutta onneksi muistin tänään tavan, jolla hoidin aikoinaan kissani karvanvaihdon karvarumbaa: Imuroinnin!


Ja voih, kuinka Wili imuroinnista nauttiikaan!!! Ei mennyt kuin hetki kun Wili jo oikaisi itsensä pötkötysasentoon ja alkoi nukkua imurin hurinassa ja puhdistuksessa. Imurin teho eläintä putsatessa on pienimällä mahdollisella "verho-teholla".


Eli tälläistä täällä erää. Suosittelen imuria muillekin karvakavereille!Nautinnollista keväänodotusta! Muistakaa nauttia Wilin lailla elämästänne!

2 kommenttia:

  1. Heippa! Löysin juuri äsken blogisi ja miua lämmittää tosi kovasti kuinka pidät erinomaista huolta kanistasi! Hän on varmasti todella tyytyväinen elämäänsä luonasi. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos. En voinut koskaan kuvitellakaan että rakastun kaniin näin syvästi. Wili on hurmaava reipas rohkea poika, joka on ihastuttanut koko perheeni itseensä. On lahja saada elää Wilin huoltajana.

    VastaaPoista